Faydaları balığı bile geçiyor : Doktorlar 50 yaş üzeri için en faydalı ürünü seçti

Kenevir yağının yaşlılar için faydaları paha biçilmezdir. Bu ürün onkoloji, kemik kırılganlığı, sedef hastalığı ve nörodermatit riskini önleyen klorofil içerir. Çoklu doymamış yağ asitlerinin içeriği nedeniyle kenevir yağı, demans ve Alzheimer hastalığının gelişimine karşı koruma sağlar. Ayrıca bu ürün, yaşlılarda genellikle çok yüksek olan “kötü” kolesterolün kanını temizleyebilmektedir. Kenevir yağının neye iyi geldiğini ve kimlerin kullanmaması gerektiğini size anlatıyoruz.

Kenevir yağının yaşlılar için faydası nedir, ne tedavi eder?

Kalp ve kan damarları. Kenevir yağı, omega-3 ve omega-6 yağ asitleri içerir, bu nedenle kanın “kötü” kolesterolden temizlenmesine, kan damarlarının güçlendirilmesine ve daha elastik hale getirilmesine yardımcı olur. Kalp krizi ve felci önlemek için yaşlıların diyetine dahil edilmelidir.

Hematopoez. Demir, çinko ve klorofil içeriği nedeniyle kenevir yağı kırmızı kan hücrelerinin sentezini uyarabilir. Bu nedenle kansızlık sorunu yaşayanların mutlaka kullanması gerekir.

Solunum organları. Solunum yolu enfeksiyonunu ve astımı önlemek için bu ürünü diyetinize dahil etmeye değer. Yağ, bronşit, astım, zatürre ve tüberküloz hastası olan herkes tarafından kullanılmalıdır.

Gergin sistem. Kenevir yağı uykusuzluk, nevroz ve panik ataklarla savaşır. Otizm ve hiperaktivitenin yanı sıra davranış bozuklukları olan herkesin günlük diyetine dahil edilmelidir.

Lokomotor aparatı. Kenevir yağı, kalsiyum emilimini artıran ve kemikleri güçlendiren linoleik asit içerir. Ürünün kemik dokusunu güçlendirmek için artroz, artrit ve osteokondroz hastası tüm yaşlı kişiler tarafından kullanılması tavsiye edilir.

Metabolizma. Kenevir yağı özellikle 50 yaş üstü kişiler için faydalıdır. Çünkü metabolizmayı hızlandırıp fazla kilo sorununun önüne geçebiliyor.

Kenevir yağını kimler kullanmamalıdır?
Kenevir yağını kullanmadan önce mutlaka bir doktora danışmalısınız. Doktorlar çeşitli hastalıkların önlenmesi için günde iki kez bir çorba kaşığı yağ içilmesini önermektedir.

Kenevir yağını ne zaman ve kimler kullanmamalıdır:
Bu yağ, bireysel alerjik reaksiyonu olanlar için kontrendikedir.
Sinir sistemi bozukluğu veya akıl hastalığı olanlar tarafından kullanılmamalıdır.
Yiyeceklerin kenevir yağında kızartılması önerilmez çünkü yağ asitleri ısıl işlem sırasında kanserojen hale gelir ve kansere neden olabilir.
Ürün kronik hastalıkları ağırlaştırabileceği ve alerjiye neden olabileceği için doktora danışmadan yağ içilmemelidir.
Kenevir yağının kanı sulandıran ilaçlarla aynı anda kullanılması yasaktır.
Önerilen dozun aşılması durumunda kusma, ishal ve şişkinlik meydana gelebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x